Sommarlyssning

Kintsukuroi tar sommarledigt och medan många har längtat, tycker andra att det är besvärligare när vardagens strukturer suddas ut. Vi är bra på olika saker och någon balans är jag inte säker på finns. Men en sorts strävan efter att komma på vad man behöver och blir varse sin egen tendens, tänker jag ändå är hjälpsamt.

För den som vill lyssna på vårens nya podcast Psykologer går på teater finns två avsnitt tillgängliga. Det första är ett samtal om Stadsteaterns föreställning Tiden är vårt hem, där vi möter ett antal familjer och barndomsvänner som återförenas under en sommarledighet och vi funderar över hur svårt det kan vara att förhålla sig till tiden som ofrånkomligen går, men också över vad det innebär att på riktigt vara i kontakt med andra människor. Det andra är ett samtal om Orionteaterns Det finns ingen kvinna som Anna Karenina, triaden Anna Karenina, hennes make Karenin och hennes nya kärlek Vronskij står i centrum och vi funderar över förälskelsens illusion och dess oundvikliga kollision med verkligheten, men också om längtan efter frihet.

För den som föredrar de existentiella frågornas gränstrakter med psykologin, finns både nya och gamla avsnitt av Psykologer läser Bibeln att lyssna på. Här är ett urval som kan passa sommarlivet:

Glad sommar!

Karolina Isberg

leg. psykolog, leg. psykoterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.