Parterapi

I parterapin arbetar vi tillsammans med de relationsmönster ni tycker er ha fastnat i. Kanske är det en återkommande diskussion, kommunikationen i allmänhet eller svek och otrohet inom relationen som det är svårt att prata om på egen hand. Många par hamnar i polariserade diskussioner, svartsjuka och bristande tillit. Andra har en upplevelse av att långsamt ha glidit ifrån varandra. Allt detta är goda anledningar till att prata med en utomstående för att möjliggöra en förändring.

Under det första samtalet pratar vi om den nuvarande situationen samt identifierar de svårigheter som vanligen uppstår er emellan. Jag ritar också upp en modell för hur vi kan arbeta med detta och vi gör tillsammans upp en målsättning med samtalen. Då får ni också en bild av hur jag jobbar och om jag är rätt person att hjälpa er.

I parterapi är det viktigt att båda parter är motiverade. Ibland kan man befinna sig i en situation där man önskar gå i parterapi, men har svårt att få med sig sin partner. I de lägena kan det vara bra att söka samtalsstöd för egen del, för att åtminstone få möjlighet att sätta ord på och reda ut sina egna känslor i situationen.