Psykologer föreläser

Psykologer föreläser är ett initiativ som drivs av psykolog Christer Borg. Varje termin bokar han in ett antal kollegor som kommer och föreläser om något som de har fördjupat sig i eller har särskilt intresse eller erfarenhet av. Föreläsningarna riktar sig till människor utanför psykologyrket som är intresserade av psykologi och föreläsningarna rör allt från existentiella frågor till arbetsrelaterade. Föreläsningarna sker på Kvartersscenen 2Lång i Göteborg och biljetter hittar man via evenemangen.

Den 16 maj föreläser jag om Meningsfullhet och Livsmening – När livet går sönder. Här finns en länk direkt till evenemanget, för den som är intresserad.

Ur evenemangsbeskrivningen:

Karolina Isberg föreläser om meningsfullhet och livsmening. Två ord som betyder nästan samma sak, men just bara nästan. Hon är psykolog och teolog och kommer att berätta om hur psykologi och livsåskådning tillsammans säger något om vikten av mening när, eller om, livet går sönder.

Hon skriver:
”Meningsfrågorna har en tendens att leta sig in i tillvaron, vare sig vi vill det eller inte. Ibland som ett enkelt ifrågasättande om vad som känns meningsfullt i en viss situation eller förknippat med ett särskilt val. I andra fall kan det handla om vad som egentligen är meningen med livet eller om det finns någon mening överhuvudtaget.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.